6 Plannen

Omgeving Leiden, in 2015 kaartje NRC Handelsblad

Nederland in 2015

www.nieuwekaart.nl

Hoe druk is het nu helemaal in het Groene Hart? Zoveel woonwijken en bedrijfsterreinen zie je toch niet in de polder tijdens een zondags fietstochtje? Wie een bezoek heeft gebracht aan de Nieuwe Kaart van Nederland is snel genezen van dit soort gerelativeer. Alle nieuwe bedrijfsterreinen, woningen, waterbergingslocaties en spoorlijnen staan daar als paarse, rode en blauwe vlekken tussen de laatste restjes groen. De komende jaren gaat dit gebied fors op de schop. Alleen al de driehoek tussen Den Haag, Rotterdam en Gouda krijgt er tot 2015 17.000 woningen bij. Tel daar vierhonderd voetbalvelden aan bedrijfsterreinen en kantoorlocaties bij op, reserveer de onbebouwde plekjes om overtollig water in op te bergen, en je kunt maar één ding concluderen: vol! Ook handig in je eigen wijk: over de schutting van een bouwplaats kijk je voortaan mee, met een klik op deze interactieve kaart. (HL)