5 Levensloop

‘50ste verjaardag vier ik op zee’

Curriculum Illusione

http://ci.rvu.nl

Ik ga dood op mijn 81ste. Zeven jaar eerder maak ik een laatste lange reis. Als ik 61 ben, druk ik mijn eerste kleinkind in mijn armen. Mijn vijftigste verjaardag, in 2014, vier ik met een groot feest midden op zee. Ik ga niet alle details onthullen, maar ze zijn na te lezen in mijn CI, mijn Curriculum Illusione. Het is een vreemde ervaring letterlijk je eigen toekomst te bedenken. Voorbeeldvragen helpen je op weg om de tijd die je rest zo concreet mogelijk in te vullen. ‘Wanneer hoopt u dood te gaan?’, is de eerste. Daarna komt: ‘Wat is de eerste belangrijke verandering die u in uw leven nastreeft?’ In het bijbehorende ‘Walhalla’ voor de helden die weten wanneer ze willen sterven, kun je lotgenoten/medefantasten ontmoeten. Foto’s bij elk jaar maken een complete film van je leven. Kunstenaar/copywriter Peter Wie (1967-2037) bedacht het CI als tegenhanger voor het cv. Griezelig én inspirerend. (CJ)