Topman BP weg om publicatie

De topman van het Britse olieconcern BP, Lord Browne is gisteren per direct afgetreden omdat een Britse zondagskrant komend weekeinde een verhaal over zijn privéleven gaat publiceren. In een poging om publicatie tegen te houden, had Browne een rechtszaak aangespannen bij het House of Lords – die hij verloor. In documenten voor die rechtszaak heeft hij, zo gaf hij gisteren toe, ook „onwaarheden” verteld.

Het krantenverhaal is een vraaggesprek met een man die vier jaar een relatie heeft gehad met Browne, van wie altijd werd gezegd dat hij ‘met BP getrouwd was’. „Tijdens mijn 41 jaar met BP heb ik mijn privéleven altijd gescheiden gehouden van mijn zakelijke leven. Ik heb altijd gevonden dat mijn seksualiteit een persoonlijke zaak was, om privé te houden”, zei Browne in een verklaring.

Browne, die toch al in juli zou aftreden, heeft „uit schaamte” gelogen over de omstandigheden waaronder de relatie was begonnen. (BBC)