Tips over ongeluk door stenen gooien

Eindhoven, 2 mei. De politie heeft gisteravond na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht zestig tips ontvangen die kunnen leiden naar een of meerdere stenengooiers die zondagavond in het Brabantse Best een dodelijk ongeval veroorzaakten. Een woordvoerder van de politie zegt dat alle tips worden nagetrokken. In Best werd een rijdende auto geraakt door een vanuit een tegenligger gegooide steen, waardoor de 73-jarige bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Hij raakte ernstig gewond, zijn 72-jarige vrouw kwam om het leven. Dezelfde avond werden twee auto`s in Sint-Oedenrode en Son door stenen geraakt. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond. Gisteren werd bekend dat in de regio Eindhoven op zondagavond 25 maart ook drie auto`s stenen door de voorruit kregen. Daarbij vielen geen gewonden.