Radio Voorkeur

Desmet live. Gast Rebecca Gomperts is oprichter van Women on Waves, waarmee actie wordt gevoerd voor een veilige abortus. Ze praat o.a. over het besluit van het ministerie van VWS om de vergunning voor het uitvoeren van abortussen bij zwangerschappen tot 12 weken, te beperken tot 7 weken. Verder vertellen regisseur Anne van Dorp en Mark Timmer, artistiek leider van het Gasthuistheater, over de voorstelling Zoek en het Gasthuistheater als broedplaats voor jong talent. Radio 5, 19.02-19.50u.

Kunststof. Gast Alexander Nijeboer is samensteller van de Cabaret & Comedygids 2007/2008, een ranglijst van de beste voorstellingen en van het aanstormend cabarettalent. Radio 1, 19.04-20.04u.

De avonden. Jurist Frank Kuitenbrouwer, bestuurslid van de Vereniging Kunst Cultuur Recht, legt uit hoe de rechtspraak kan omgaan met kunstvervalsers en vertelt over Kunstschrift dat in zijn geheel gaat over Echt of vals, over kunst en kennerschap. Verder o.a. altus Steve Dugardin, die zijn visie geeft op de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Radio 6, Concertzender, 20.03-22.00u.