PSV-trainer Koeman eist snel duidelijkheid

EINDHOVEN. Ronald Koeman wil voor het eind van de week duidelijkheid over zijn positie als trainer van voetbalclub PSV. De oud-international is in afwachting van het beslissende standpunt van voorzitter Frits Schuitema die tot dusver niet zijn onvoorwaardelijke vertrouwen heeft uitgesproken in de coach van de gisteren in Eindhoven gehuldigde landskampioen. De kans dat Koeman ook volgend jaar nog trainer van PSV is, is ”uiterst reëel”. Dat zei Schuitema gisteravond na de huldiging van de landskampioen 2006-2007 tegen Omroep Brabant. In het gesprek dat het clubbestuur op korte termijn met de coach heeft, zal echter ook aan de orde komen dat een aantal dingen beter moet, legde hij uit. Club en trainer moeten het daar volgens hem samen over eens worden. De preses zei de steun van het Eindhovense publiek voor Koeman in zijn oordeel mee te wegen. Tijdens de huldiging in het Philips-stadion werd Koeman hartstochtelijk toegejuicht, terwijl Schuitema een fluitconcert kreeg.