Prinses Ariane opgenomen voor infectie luchtwegen

Rotterdam, 2 mei. Prinses Ariane is vanmorgen opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De derde dochter van prins Willem-Alexander heeft een infectie aan de luchtwegen. Ze kreeg vannacht koorts, maar is inmiddels koortsvrij. Naar verwachting blijft ze een week in het ziekenhuis om de behandeling te voltooien en te kunnen herstellen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanmorgen gezegd. Het prinsesje werd 23 dagen geleden geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De precieze aard van de infectie was vanmorgen nog niet bekend, maar volgens de RVD gaat het in ieder geval niet om het voor baby`s levensbedreigende RS-virus. Bij haar geboorte was prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines volgens de artsen ”kerngezond”.