Prinselijke kritiek

Kroonprins Willem-Alexander stoort zich aan de toon in het integratiedebat, zo blijkt uit een tv-documentaire die vrijdag werd uitgezonden door de NOS. Willem-Alexander kiest net als de meeste andere leden van het koningshuis ervoor om op kosten van de belastingbetaler in beveiligde enclaves te wonen, ver weg van de problemen van de echte wereld. Hij woont keurig achter een hoog hek en bepaalt wie bij hem wel en niet de tuin in mag. Dan is het wel erg gemakkelijk kritiek te leveren op de toon van anderen. Wie niet echt meedoet in Nederland, dient zelf een minder hoge toon aan te slaan tegen mensen die wel echt in Nederland wonen. Willem-Alexander treedt duidelijk in de voetsporen van zijn moeder, die ook haar hele leven het wonder van de multiculturele samenleving heeft uitgedragen zonder er ooit deel van uit te maken.