Overige Films

Schindler’s List (Steven Spielberg, 1994, VS). Verrassend genuanceerd epos van Spielberg over de Duitse zakenman Oskar Schindler die – aanvankelijk uit opportunisme, maar allengs ook uit bekommernis – een grote groep joden door de oorlog wist te slepen door van hen onmisbare arbeidskrachten voor zijn bedrijf te maken. Met Liam Neeson. Net5, 20.30-0.05u.

Open Water (Chris Kentis, 2003, VS). Voor 13.000 dollar gedraaide, bordkartonnen griezelfilm werd surprise-hit op het Sundance-festival. Per ongeluk op open zee achtergelaten echtpaar wordt omringd door kwallen en haaien. Tien, 20.35-22.05u.

Coma (Michael Crichton, 1978, VS). Intelligente, meesterlijk gedoseerde thriller. Dokter Genevieve Bujold plaatst vraagtekens bij hoeveelheid patiënten die niet uit narcose ontwaakt. Vrouwelijke hysterie in patriarchale ziekenhuiscultuur? Ook met Michael Douglas. BBC1, 0.45-2.35u.