`Leider van Al-Qaeda in Irak is omgekomen bij gevechten`

bagdad. De leider van Al-Qaeda in Irak is omgekomen bij gevechten met andere opstandelingen. Dat heeft het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren gemeld. Abu Ayyub al-Masri, een alias van de Egyptenaar Abu Hamza al-Muhajer, volgde vorig jaar de Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi op als leider van de terreurgroep. Zarqawi kwam in juni om bij een luchtaanval. Volgens het ministerie is er ”onomstotelijk bewijs dat Masri vandaag vermoord is”, maar kon het niet zeggen of zijn lijk al is gevonden. De regering heeft Masri vaker doodverklaard, om dat later weer in te trekken. De Islamitische Staat in Irak, een coalitie van sunnitische extremistische groepen, heeft in een verklaring op internet ontkend dat Masri is omgekomen. De verklaring stond op een website die regelmatig wordt gebruikt door opstandelingen. De Islamitische Staat in Irak zegt dat het de ontkenning heeft gepubliceerd om ”de harten van moslims gerust te stellen”.