Internet Voorkeur

Sms-debat. Onder het motto ‘Vrijheid maak je met elkaar’ organiseert het Comité 4 en 5 Mei Wageningen tijdens Bevrijdingsdag een ‘sms-debat’. Deelnemers kunnen op basis van een zestal stellingen hun ‘eens’ of ‘oneens’ verzenden. Ook mogen zij een korte motivatie voor hun keuze meesturen. Op 5 mei is de stand van het debat op een videowall in Wageningen te volgen. De stellingen, die vanaf vandaag te vinden zijn op de website van het comité, luiden: Liever minder veiligheid en meer vrijheid; Religie-kwetsende cartoons moeten gepubliceerd kunnen worden; De Amerikaanse overheid mag over ieders persoonsgegevens beschikken; De overheid mag weten wat je leest; Kwetsende uitlatingen tijdens een demonstratie zijn toelaatbaar; De Spaanse overheid mag de Baskische krant verbieden. De beste motivaties worden beloond met onder meer een breedbeeld-tv en een arrangement voor twee personen in Hotel de Wereld. Vanaf 12 mei zijn de uitslagen van het debat op de website te vinden. Op deze website ook meer informatie over het programma in Wageningen op 4 en 5 mei, zoals de vertoning van de documentaire Die Rollbahn over 1700 Joods-Hongaarse vrouwen die in WO II onder dwang werkten aan een landingsbaan van vliegveld Rhein-Main te Frankfurt.

www.4en5meiwageningen.nl