Getronics rekent dit jaar niet meer op winst

Getronics heeft weer een winstwaarschuwing afgegeven. Door een afschrijving van 25 miljoen euro op de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk lijdt de IT-dienstverlener dit jaar waarschijnlijk weer verlies.

Dat maakte Getronics vanochtend bekend bij de presentatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal. De koers van Getronics daalde vanochtend met bijna 6 procent, tot 6,37 euro rond het middaguur. Bij de presentatie van de jaarcijfers moest het bedrijf ook al een winstwaarschuwing afgeven.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering twee weken geleden zei topman Klaas Wagenaar nog te verwachten dat Getronics dit jaar winst zou maken, tenzij er „onvoorziene omstandigheden” zouden plaatsvinden. Die doelstelling komt nu dus in gevaar.

Er wordt 25 miljoen euro afgeschreven op de Britse tak omdat de resultaten over het eerste kwartaal lager waren dan verwacht en omdat het Britse management zijn verwachtingen voor de rest van 2007 naar beneden heeft bijgesteld. Vanochtend legde Wagenaar uit dat dat voornamelijk komt doordat Getronics in Groot-Brittannië veel gebruik moet maken van onderaannemers. Daardoor komt de winstgevendheid onder druk te staan. Getronics handhaaft wel de doelstelling om eind 2008 een winstmarge van 5 procent te halen.

De omzet van Getronics daalde over het eerste kwartaal met 2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006, deels doordat enkele dochterbedrijven in de tussentijd zijn verkocht. Ook daalde de omzet uit producten. Getronics probeert de verkoop van producten af te bouwen, omdat die weinig winst oplevert. De omzet uit diensten groeide het afgelopen jaar autonoom met 4,7 procent.