Duitse wielrenners moeten DNA afstaan voor olympisch ticket

FRANKFURT. Duitse wielrenners moeten DNA-materiaal afstaan als ze volgend jaar willen deelnemen aan de Olympische Spelen van Peking, zo maakte voorzitter Rudolf Scharping van de Duitse wielerbond gisteren bekend. De Duitse bond wil bloed- en DNA-gegevens opslaan als instrument in de strijd tegen doping. ”Wie geen DNA afstaat, zal niet voor Peking worden genomineerd”, zei Scharping. Onlangs bleek uit vergelijkend DNA-onderzoek dat zakjes bloed die waren opgeslagen bij de omstreden Spaanse arts Fuentes toebehoorden aan Jan Ullrich. DNA-materiaal is niet zozeer geschikt om doping op te sporen, maar wel om te achterhalen aan wie een zak bloed toebehoort. De Duitse ploeg T-Mobile heeft haar renners verplicht DNA af te staan, de Rabobankploeg deed de coureurs ook een verzoek.