Duitse renners moeten DNA afstaan voor Spelen

FRANKFURT, 2 mei. Duitse wielrenners moeten DNA-materiaal afstaan als ze volgend jaar willen deelnemen aan de Olympische Spelen van Peking. De voorzitter van de Duitse wielerbond BDR maakte dat gisteren bekend. De Duitse bond wil bloed- en DNA-gegevens opslaan als instrument in de strijd tegen doping. ”Wie geen DNA afstaat, zal niet voor `Peking` worden genomineerd”, maakte Scharping duidelijk. Onlangs bleek uit vergelijkend DNA-onderzoek dat zakjes bloed die waren opgeslagen bij de omstreden Spaanse arts Fuentes toebehoorden aan Jan Ullrich. DNA-materiaal is niet zozeer geschikt om doping op te sporen, maar wel om te achterhalen aan wie een zak bloed toebehoort. De Duitse ploeg T-Mobile heeft haar renners al verplicht DNA af te staan, de Nederlandse Rabobankploeg heeft het haar renners verzocht.