Belegger TCI wil dat Groenink meteen opstapt bij ABN Amro

rotterdam. Rijkman Groenink moet aftreden als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Hij moet de verkoop van het bedrijf overlaten aan de raad van commissarissen. Dat vindt de Britse belegger TCI. Het fonds heeft daarom een brief geschreven aan president-commissaris Arthur Martinez van de bank met dat verzoek.

TCI stelt dat Groenink de visie van de aandeelhouders niet deelt. Tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week stemde een meerderheid van hen voor een voorstel van TCI om ABN Amro op te splitsen of in delen te verkopen. Volgens TCI geeft Groenink geen steun aan een bod van een drietal banken - Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland (RBS). TCI noemt het bod van het trio ”superieur” in vergelijking met dat van de Britse bank Barclays, waar Groenink wel achter staat.