Acht jaar cel voor `brein` ontvoering Claudia Melchers

AMSTERDAM. De rechtbank in Amsterdam heeft Lorenzo M. gisteren veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar geëist. Lorenzo M. was zelf niet bij de ontvoering aanwezig maar de rechtbank beschouwt hem wel als het brein achter de kidnapping. Claudia Melchers werd op 12 september 2005 ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. Drie dagen later werd ze vrijgelaten in de buurt van Arnhem. De ontvoerders eisten 300 kilo cocaïne als losgeld. In plaats daarvan beloofde Melchers hen 5 miljoen euro. Het losgeld is nooit betaald. Lorenzo M. is een neef van de andere hoofdverdachte Izaan M. De zaak tegen hem is aangehouden, onder meer omdat hij nog psychisch onderzocht moet worden. De advocaat van Lorenzo M. kondigde aan in hoger beroep te gaan.