Aanpak van diefstal benzine succesvol

den haag, 2 mei. De aanpak van automobilisten die na het tanken wegrijden zonder te betalen is een succes. Dat schreef minister Eurlings (Verkeer, CDA) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Van alle niet betalende automobilisten worden er sinds 2004 jaarlijks ongeveer 15.000 achterhaald. In ongeveer 30 procent van de gevallen is het adres van de doorrijder niet te achterhalen, omdat het een gestolen auto of een vals of gestolen kenteken betreft. Sinds 2004 verstrekt de Rijksdienst Wegverkeer de kentekens van niet-betalende automobilisten aan deurwaarders, waarmee deze automobilisten alsnog kunnen worden opgespoord. Naast de kosten voor de benzine worden ook de deurwaarderskosten op de doorrijders verhaald. In totaal gaat het om een bedrag van bijna één miljoen euro.