7 Drogen

Zo irritant die natte oren

Droge oren

http://dryear.net, ca. 100 euro

De appelschiller, de elektrische eierkoker, de elektrische vliegenmepper, de neushaartrimmer, de slacentrifuge, de bladblazer, de afstandsbediening of wat te denken van een badpak voorzien van piepkleine zonnepanelen waarmee de mobiele telefoon ook op het strand kan worden opgeladen. Voor elk ongemak, elke irritatie lijkt een apparaat te bestaan. Maar niet voor natte oren. Althans tot voor kort niet. U kent dat wel. Koele duik genomen, net iets te lang onder water gezwommen en jawel, in de beide oren hebben zich mini-zwembadjes gevormd die vaak vrolijk een uurtje of wat doorklotsen. Gevaarlijk ook nog, want een flinke oorontsteking ligt op de loer. Maar geen ongemak zonder apparaat dus is er sinds kort een heuse oorföhn op de markt. Een klein, handzaam apparaatje dat snel en doeltreffend een stroom warme lucht het natte oor inblaast. Probleem opgelost. (NR)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marjolein Marchal, Nicole Robbers en Irene de Vette