5 Game

Manipuleer de stromen

Falling Sand Game

http://chir.ag/stuff/sand/

Falling Sand Game lijkt op het eerste gezicht een beetje een saai spelletje: er is geen doel, je kunt niks winnen en zelfs ‘game over’ bestaat niet, maar toch kun je er uren zoet mee zijn. Eigenlijk net als in de zandbak, vroeger. Op het scherm zie je vier stromen, die eruitzien als zand, maar de eigenschappen (en kleur) hebben van zand, water, zout en olie. Met de muis manipuleer je deze stromen: je kunt ze verbranden, uitdrogen, laten groeien of laten eroderen. Elk materiaal reageert weer anders. Zo drijft olie bovenop water, en lost water zout op. Grote hoeveelheden zout kunnen de ‘Namekuji’ (een Japans monster dat over het scherm kruipt) laten krimpen en uiteindelijk laten ontploffen. Ook kun je obstakels, zoals een muur, aanbrengen, waardoor je de loop van het zand manipuleert. Al klikkend krijg je prachtige patronen, wat resulteert in een abstract kunstwerk. (IdV)