1 recordpoging

Al bijna honderd meter visueel geweld staat inmiddels online.

Beelden van over de wereld

www.visualsoftheworld.com

De gekste pogingen worden gedaan om een record te vestigen in het Guinness Book of Records. De ene leuker dan de andere. Het idee van Visuals of the World is bijzonder origineel, namelijk om de ‘langste’ website ter wereld te worden. Grafisch ontwerpers, kunstenaars en andere beeldenmakers worden opgeroepen om hieraan bij te dragen, om zo een kilometer(s)lange beeldenexplosie samen te stellen. Zin om ook mee te doen? Bekijk dan eerst eens de beelden die tot dusver al zijn gepubliceerd. Trek je plan, sla aan het ontwerpen en zorg dan dan je een jpeg- of giff-bestandje van 300 pixels breed en 700 pixels hoog maakt. Klaar en tevreden? Dan kun je het zelf uploaden op de site en wordt het direct online zichtbaar, echt ‘open source’ dus. Ruim honderd creatievelingen zijn je inmiddels al voorgegaan. Uit alle hoeken van de wereld komen bijdragen. Indien je écht nieuwsgierig bent: op de site staat ook een Google Map met een geografische weergave van de locaties van de betrokkenen. Dit internationale designproject is een initiatief van het Utrechtse ontwerpbureau Rent-A-Designer. Inmiddels staat er bijna 100 meter beeld op de pagina. Hopende op een sneeuwbaleffect, is het streven toch zeker wel een kilometer visueel geweld. (MM)