WK voetbal niet zeker voor Zuid-Afrika

LONDEN. Voor de organisatie van het WK voetbal in 2010 houdt FIFA- voorzitter Sepp Blatter alle opties open, mocht blijken dat Zuid-Afrika niet op tijd aan alle voorwaarden kan voldoen. Berichten dat het land grote achterstand heeft opgelopen met de bouw van de stadions worden steeds serieuzer genomen. Tegenover de Engelse zender BBC verklaarde Blatter Engeland en Australië als alternatief te zien. ”We houden met alles rekening. Maar er zijn meer landen die de infrastructuur hebben de organisatie in korte tijd rond te krijgen. De Verenigde Staten, Mexico, Japan, alle hebben ze voldoende goede stadions.” Wel benadrukte Blatter er nog steeds van uit te gaan dat Zuid-Afrika in staat is het evenement te organiseren. Het zou de eerste keer zijn dat het WK in een Afrikaans land wordt gehouden.