Verkerk verliest, Krajicek-Williams

RIJSWIJK, 1 mei. Martin Verkerk is in de eerste ronde van het ATP-toernooi in München uitgeschakeld. De Nederlandse tennisser verloor met 7-6 en 6-3 van de jonge Daniel Brands. De 19-jarige Duitser was het toernooi binnengekomen met een wildcard. Raemon Sluiter is als `lucky loser` het hoofdtoernooi in München binnengekomen. Hij verloor gisteren in de laatste kwalificatieronde van het ATP-toernooi van de Duitser Andreas Beck (6-3 en 6-2). De organisatie gunde de Nederlander echter toch nog een plekje in het hoofdtoernooi nadat de Fransman Julien Benneteau had afgezegd. Sluiter ontmoet vandaag in de eerste ronde Jan Hajek uit Tsjechië. Michaëlla Krajicek moet het vandaag in haar eerste ronde van het WTA-toernooi in Warschau opnemen tegen Venus Williams, die als negende is geplaatst. De Amerikaanse is de nummer 22 van de wereldranglijst. De 18-jarige Krajicek staat op plaats 40. (ANP)