Samen karaoke-liedjes zingen; dat is liefde!

High School Musical. Regie: Kenny Ortega. Met: Zac Efron, Vanessa Ann Hudgens, Ashley Tishdale. (Buena Vista) ***

High School Musical. Regie: Kenny Ortega. Met: Zac Efron, Vanessa Ann Hudgens, Ashley Tishdale. (Buena Vista)

***--

High School Musical is zo’n film die op eigen kracht een publiek verovert. Hij is voor tv gemaakt, niet in de Nederlandse bioscoop uitgebracht of hier op tv geweest, maar op dit moment vreten basisschoolmeisjes hem op. De dvd, die onder meer via Albert Heijn wordt verspreid, is vrijwel uitverkocht. Wat is het geheim van dit tiener-melodrama? Liefde, school en liedjes, dat is het geheim.

Er wordt weinig tijd verspild om Gabriella en Troy samen te brengen. Het lijkt wel of de makers het schema van Grease er bij hebben gehaald. In een vakantie zingen ze toevallig samen een karaoke-lied en dat gaat helemaal perfect. Als na de vakantie blijkt dat Gabriella bij Troy op school komt, is de situatie toch iets anders. Troy is namelijk de aanvoerder van het basketbalteam en Gabriella is het slimste meisje van de school.

Dat zijn op de middelbare school – en zeker op Amerikaanse high schools – twee compleet verschillende werelden en niemand kan zomaar van de ene naar de andere overstappen. Niet voor niets heet een van de liedjes die in de musical worden gezongen Stick to the status-quo: blijf waar je bent.

Maar als je weet dat het slotlied getiteld is We’re all in this together, dan kun je met een gerust hart gaan kijken. En meezingen en -dansen, want in het bonusdeel van de dvd zit niet alleen de onvermijdelijke making of, maar ook karaoke-clips, danslessen en de mogelijkheid de hele film mee te zingen. Deel twee is onderweg.