Regen in zicht

De aanwijzingen worden steeds sterker: volgende week lijkt het weer eens te gaan regenen. Dat komt doordat een hogedrukgebied geleidelijk zal plaatsmaken voor oceaanstoringen. Het hogedrukgebied ligt de eerstkomende dagen echter nog boven de Noorse Zee, waardoor in Nederland een noordoostelijke wind blijft waaien die droge en heldere lucht aanvoert.

Vanavond en vannacht is het kraakhelder. De volle maan is daardoor uitstekend te zien. Alleen in de noordelijke helft van het land zullen later vannacht enkele mistbanken ontstaan. Bij een afnemende wind wordt het tegen zonsopkomst minimaal 5 graden in het oosten van het land tot 11 aan de westkust.

Morgen zal het opnieuw stralend weer zijn. Het is dan ook opnieuw onbewolkt met prachtige vergezichten, omdat de lucht zo helder en schoon blijft. De maximumtemperatuur varieert van 15 à 16 graden in het noordelijk kustgebied tot 23 in Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. Er waait opnieuw een matige, aan de kust vrij krachtige noordoostelijke wind, kracht 5.

Het zonnige weer houdt aan tot en met zaterdag. Daarbij wordt het in het binnenland tussen 20 en 24 graden, op vrijdag in het zuiden misschien 25 graden. Op zondag en maandag verschijnt wat bewolking en wordt het iets minder warm. Het blijft nog wel droog. Dinsdag kunnen de eerste buien vallen.