Radio Voorkeur

Desmet live. Historicus Sytze van der Veen vertelt over zijn boek Een Spaanse Groninger in Marokko. De levens van Johan Willem Ripperda (1682-1737). Een kale jonker uit Groningen wordt met list en bedrog een groot man, wordt hertog en eerste minister van Spanje, komt ten val en wordt opgesloten. Na zijn ontsnapping duikt hij op in Marokko als moslim en pasja. Verder onder andere een overzicht van wat er verschijnt er aan interessante nieuwe tijdschriften en glossy’s, kijktips, recensies en besprekingen van nieuwe dvd's. Zie ook www.desmetlive.nl. Radio1, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gast is journalist Serge Simonart, die reclame maakt voor zijn boek Off the record waarin hij interviews heeft gebundeld met onder anderen David Bowie, Lou Reed en Paul McCartney. Radio1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Gesprek met Jet Bussemaker, staatssecretaris voor Welzijn en Sport, over de consequenties van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In drie kwartier geeft Bussemaker haar visie op marktwerking in de thuiszorg, mantelzorgers en de politieke actualiteit. Radio1, 0.00-2.00u.