Racen over de vluchtstrook

Racen over de vluchtstrook amsterdam. De Nederlandse politie heeft zondagnacht rijbewijzen ingenomen van zeven deelnemers aan de autorally ‘Gumball 3000’, een internationale rally waar veel beroemdheden aan meedoen. Het inschrijfgeld is ruim 40.000 euro. Twee rijders, onder wie de Amerikaanse rapper Xzibit die de MTV-show Pimp my ride presenteert, raakten hun auto kwijt. Xzibit gaf na een eerste vermaning het stuur over aan zijn co-rijder, maar ook die reed meer dan 160 kilometer per uur, waarna de politie de auto in beslag nam. De rally begon zondag in Londen en wordt over snelwegen in Europa gereden. De Nederlandse politie had veertien surveillanceauto’s en zeven undercoverwagens ingezet tijdens de rally. „De organisatie zegt zelf dat het een pleziertocht is, maar het lijkt meer op een race”, zei een woordvoerder. Foto Thomas Schlijper Nederland, Amsterdam, 29 april 2007 Mr Visserplein Chaotische aankomst van de Gumball 3000 Deelnemers filmen vanuit een Rolls Royce Phantom publiek, chaos, druk, drukte, avond, nacht, dure auto's, rally Foto: Thomas Schlijper Schlijper, Thomas