Portret van Prins beter bekeken dan finale Eredivisie

HILVERSUM. Ruim anderhalf miljoen mensen hebben zondagavond de ontknoping van de voetbalcompetitie bekeken in het tv-programma De Wedstrijden op Tien, waarin vanaf zeven uur de samenvattingen te zien waren. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Later op de zondagavond keken ruim een miljoen mensen naar de nabeschouwing in het NOS-programma Studio Voetbal.

Veel mensen beluisterden de ontknoping in de Eredivisie rechtstreeks via het sportprogramma Langs de lijn op Radio 1. De precieze luisterdichtheid van die zender op zondagmiddag is nog niet bekend.

Het NOS-programma Portret van een prins, Willem-Alexander 40, dat de NOS vrijdagavond uitzond, heeft gemiddeld 1.815.000 kijkers getrokken. Eenderde van alle tv-kijkers had erop afgestemd. Hiermee is dit programma het best bekeken tv-programma van van het afgelopen weekeinde.