Overige Films

Lethal Weapon (Richard Donner, 1987, VS). Succesvolle actiethriller bewandelt vertrouwde paden: in strijd tegen heroïnehandelaren, onder wie Gary Busey, leren rechercheurs met tegengestelde karakters (Mel Gibson en Danny Glover) elkaar waarderen. Kreeg enkele vervolgen. Veronica, 22.35-0.35u., onderbroken door reclame.

Desmundo (Alain Fresnot, 2002, Brazilië). Rauw historisch drama over Portugees weesmeisje dat zich in het Brazilië van 1560 verzet zich ertegen te worden uitgehuwelijkt aan een suikerplantagehouder. Met Simone Spoladore, Osmar Prado. Arte, 22.50-0.30u., Duits ondertiteld.

Dead Poets Society (Peter Weir, 1989, VS). Robin Williams schittert als mild revolutionaire leraar die anno 1959 poëzie en individualiteit introduceert op een jongensinternaat in Vermont dat wordt beheerst door conformisme en materialisme. Merkwaardig einde. BBC1, 0.30-2.35u.