Kunstenaars vieren Dag van de Arbeid

Kunstenaars vieren Dag van de Arbeid Zaanstad, 1 mei. Een promotieteam van kunstenaars deelt rode tulpen uit bij het Zaanse industrieterrein Achtersluispolder. Met een variant op de Internationale vroegen ze vanochtend aandacht voor de ‘vergeten’ 1-meiviering: „Sta op werkers van de polder/ sta op en kijk eens om je heen.” De actie was de start van een kunstmanifestatie waarbij dertig kunstenaars projecten doen bij bedrijven. Zo zag een kunstenaar bij een schroothandel veel mogelijkheden: „Als je alle schroot op kleur sorteert, krijg je een prachtig effect”. Foto Bram Budel pagina 3 en 9 Uitdelen rode tulpen en informatie krantjes op industrieterrein Achtersluispolder ter gelegenheid van de dag van de arbeid. Op de foto het promo team op het terrein van het kraanbouw bedrijf Kenz-Figee. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram