Koeman is welkom bij Westervoort 3

PSV-coach Ronald Koeman zal bij de Sportclub Westervoort met open armen worden ontvangen als nieuwe trainer. Koeman, die zondag zijn derde landstitel als trainer behaalde, zei na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Vitesse dat hij na een eventueel ontslag bij PSV wel meer telefoontjes verwachtte dan van „Westervoort 3 alleen”. Voorzitter Gerrit Gudden van Westervoort las de uitspraak in de krant en schreef de PSV-trainer onmiddellijk een uitnodigende brief.

Daarin worden Koeman meer zekerheden voorgespiegeld dan bij PSV. Hooguit kan de vierdeklasser uit het Gelderse dorp aan de splitsing van Rijn en IJssel niet aan al zijn financiële wensen tegemoet komen. „Maar bij ons staat voetbalplezier voorop en dat compenseert alle materiële zaken”, aldus Gudden in zijn brief.

De voorzitter van Westervoort had nog een ander verzoek aan Koeman. „Als je dan toch komt, neem Phillip Cocu maar mee. Dat scheelt ook voor Phillip enorm in de reiskosten, want hij woont op slechts 500 meter van onze prachtige accommodatie. En, eerlijk is eerlijk, ons derde kan wel wat versterking gebruiken.” De 36-jarige Cocu maakte zondag bekend dat dit zijn laatste seizoen bij PSV is geweest.

Koeman deed zijn uitspraken nadat PSV op de laatste speeldag van de eredivisie alsnog de titel had gewonnen. In de aanloop naar het slotduel had PSV-voorzitter Frits Schuitema geweigerd zijn vertrouwen in de trainer uit te spreken. Zowel Schuitema als Koeman reageerde niet uitbundig op het onverwachte kampioenschap. De komende weken wordt meer duidelijkheid verwacht over de positie van de trainer, die dit seizoen ook de kwartfinales haalde in de Champions League. (ANP)