Internet Voorkeur

Scotland Votes. Het is vandaag driehonderd jaar geleden dat het koninkrijk Schotland ophield te bestaan. Engeland en Schotland waren weliswaar al sedert 1603 verenigd onder één koning, maar pas toen op 1 mei 1707 de Acts of Union in werking traden, ontbond het Schotse parlement zichzelf.

Het duurde vervolgens nog tot 1999 voordat Schotland opnieuw een eigen regionaal parlement kreeg. De Schotten houden op 3 mei voor de derde keer verkiezingen voor dat parlement.

Op de website Scotland Votes kan de internetgebruiker informatie vinden over de verkiezingen. Op de openingspagina staat onder meer een interactieve kaart met de verschillende kiesdistricten van Schotland. Een muisklik op een district schakelt de bezoeker door naar webpagina’s met profielen van de kiesdistricten.

Op die pagina’s zijn verder de uitslagen van de verkiezingen van 2003 en beschrijvingen van de kandidaten te vinden.

Verder staat op de website een voorstelling van de huidige indeling van het Schotse parlement en een mogelijke toekomstige indeling, gebaseerd op opiniepeilingen. De webpagina’s bieden ook nieuws over de verkiezingen en er zijn verschillende weblogs.

Meer informatie op: www.scotlandvotes.com