Elton John opent museum voor zijn kunstcollectie

rotterdam, 1 mei. Popmuzikant Elton John wil bij zijn landhuis in Windsor een museum voor zijn kunstcollectie bouwen. John heeft een grote collectie waarvan de waarde vele tientallen miljoen euro`s bedraagt. Zijn omvangrijke verzameling historische en eigentijdse fotografie, waarin vrijwel geen bekende naam ontbreekt, staat hoog aangeschreven. Hij bezit naast Evans, Kertész, Penn, Man Ray en Arbus onder meer werk van de Nederlander Ruud van Empel. Bij de gemeente in Old Windsor heeft John een vergunning aangevraagd om een garage bij zijn kapitale landgoed te slopen en daar een expositieruimte te bouwen. Volgens de Britse pers zou de gemeente die graag verlenen. De collectie is nu nog verspreid over zijn huizen in Engeland, Frankrijk en de VS.