Dodelijk ongeluk door stenengooiers

Drie rijdende auto’s zijn zondagavond laat getroffen door stenen die vermoedelijk vanuit een tegenligger zijn gegooid. Een van de inzittenden, een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel, kwam om het leven nadat haar man de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Gezien de werkwijze, de tijdstippen en de locaties vermoedt de politie dat dezelfde dader verantwoordelijk is voor de incidenten.

Het dodelijk ongeluk gebeurde op de Sonseweg in het Brabantse Best. De bestuurder raakte bekneld. In de auto vond de politie een steen. Kort tevoren kreeg een 21-jarige vrouw op de Sonseweg in het vlakbij Best gelegen Sint-Oedenrode een steen door de voorruit. Zij raakte gewond aan haar schouder en kreeg glassplinters in haar lichaam en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Later op de avond kreeg een 53-jarige inwoonster van Son en Breugel op de Eindhovenseweg in haar woonplaats een steen tegen haar rijdende auto. De politie is op zoek naar getuigen. Een rechercheteam van twintig personen onderzoekt de zaak.