Deutsche Börse biedt op Amerika ISE

Frankfurt. De exploitant van de effectenbeurs in Frankfurt, Deutsche Börse, wil voor ruim 2 miljard euro de Amerikaanse optiebeurs ISE overnemen. Dit heeft Deutsche Börse gisteren gemeld. ISE (International Securities Exchange) is volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, die eerder op de dag als eerste melding maakte van de Duitse interesse, de grootste optiemarkt van de Verenigde Staten voor individuele aandelen. De beurs is gevestigd in New York. Als alle optiecontracten worden meegenomen, is alleen de Chicago Board Options Exchange groter. Het Duitse beursbedrijf heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk geprobeerd te fuseren met Euronext, dat onder meer de beurs in Amsterdam uitbaat. Vorig jaar werd Euronext echter overgenomen door de New Yorkse beurs NYSE.