7 Lezen

Nederland vlak? Echt niet!

Berg op in Nederland

Het boekje kost 17,25 euro en is te bestellen via: bergopinnederland.nl

Als wielrenner die ooit de Tour de France wil winnen, woon je in Nederland helaas in het verkeerde land. Hoe kom je ooit de Franse Alpen over als je hier alleen maar kan trainen op rechte polderwegen? Vergis je niet. Ook in ons vlakke landschap zijn trainingen-bergop mogelijk. In het boekje Berg op in Nederland hebben de amateurwielrenners Jos Berkers en Jennemieke Snijders de vijftig leukste beklimmingen van Nederland verzameld. De auteurs schaften een hoogtemeter aan en gingen aan de slag. Elke klim is voorzien van een plattegrondje, een korte omschrijving en een hoogteprofiel. Daaronder vooral beklimmingen in Gelderland en Limburg. De bekende namen uit de Amstel Gold Race als de Cauberg ontbreken natuurlijk niet. Maar ook in Noord-Holland (Kopje van Bloemendaal) en Overijssel (Holterberg) kan er worden geklommen. (OV)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen, Viola Lindner en Oscar Vermeer