5 MUSEUM

‘Exotische’ danseres Mata Hari Mata Hari Week Leeuwarden: Fries Museum. Van 1 t/m 6 mei. Toegang en activiteiten: gratis. Inl: www.friesmuseum.nl Het Fries Museum organiseert een Mata Hari Week. Dit jaar is het negentig jaar geleden dat de Leeuwardense Margaretha Geertruida Zelle – beter bekend als Mata Hari – de dood vond voor het Franse executiepeloton op beschuldiging van spionage voor de Duitsers. Anno 2007 spreekt Mata Hari nog steeds tot de verbeelding en gaat de mythe rond de ‘oriëntaalse danseres’ door. In de meivakantie zijn er verschillende activiteiten. ‘Exotische’ danseres Mata Hari

Mata Hari Week

Leeuwarden: Fries Museum. Van 1 t/m 6 mei. Toegang en activiteiten: gratis. Inl: www.friesmuseum.nl

Het Fries Museum organiseert een Mata Hari Week. Dit jaar is het negentig jaar geleden dat de Leeuwardense Margaretha Geertruida Zelle – beter bekend als Mata Hari – de dood vond voor het Franse executiepeloton op beschuldiging van spionage voor de Duitsers. Anno 2007 spreekt Mata Hari nog steeds tot de verbeelding en gaat de mythe rond de ‘oriëntaalse danseres’ door. In de meivakantie zijn er verschillende activiteiten.