1 Mannen kijken

Bakkebaardman Patrick ter Haar, lid van Sideburns onder het nummer 1466 Bakkebaarden www.sideburns.nl

Bakkebaarden

www.sideburns.nl

Het is bijna elke dag rokjesdag deze lente, feest voor de mannen. Maar ook voor vrouwen heeft het huidige weerbeeld zijn mooie kanten. Mijn vriendinnen en ik kijken op een zonnige dag graag naar de mannen en vellen dan uiteraard een genadeloos oordeel. Een goed karakter is even van geen enkel belang. Wij keuren ongegeneerd alle voorbij slenterende mannen op hun uiterlijke merites. Stoere exemplaren hebben onze voorkeur. Types à la John Travolta, Alessandro Del Piero, of James Dean. Balsem voor de ogen, mannen naar ons hart. Wat hebben ze gemeen? Bakkebaarden. Sideburns is een Nederlandse stichting voor mensen met bakkebaarden, leden presenteren zich met foto en lidmaatschapsnummer op de site. Alleen echte mannen kunnen lid worden, schrijft het reglement voor, én vrouwen met haargroei op vreemde plekken. Neppers (aangeplakt of te weinig haar) komen op de roze pagina. Vreemd genoeg verliezen de bakkebaardmannen zich enigszins in geklaag: „We willen meer begrip en respect voor de medeman met bakkebaarden.” Ophouden jongens, zeuren is niet stoer! (CJ)