Weer aanval van Tamil Tijgers

De Sri-Lankese rebellengroep Tamil Tijgers heeft gisteren voor de derde keer een luchtaanval uitgevoerd in en rond de hoofdstad Colombo. Twee brandstofdepots werden geraakt, onder andere van Shell Gas Lanka, een dochter van het Nederlands-Britse bedrijf. Het leger voerde een tegenaanval uit. Daarbij vielen enkele gewonden. Twee buitenlandse luchtvaartmaatschappijen kondigden aan hun vluchten op Sri Lanka voor onbepaalde tijd op te schorten. In Colombo sloten de autoriteiten uit veiligheidsoverwegingen de stroom af, net op het moment dat veel Sri-Lankezen naar de finale van het WK Cricket tegen Australië keken. Sri Lanka verloor die wedstrijd, gespeeld op Barbados in het Caraïbische gebied, kansloos. (Reuters)

Zie ook het verslag van WK Cricket met Sri Lanka: pagina 10 en 11