Vrijmarkt in Utrecht

Vrijmarkt in Utrecht utrecht. Utrecht viert Koninginnedag al de avond van de 29ste april. Gisteravond waren er 300.000 bezoekers voor de jaarlijkse vrijmarkt die om zes uur ’s avonds begint en 24 uur duurt. In de binnenstad boden honderden particulieren hun spullen aan in kraampjes. Ook 150 ondernemers hadden een vergunning gekregen van de gemeente Europa, Nederland, Utrecht, 29-04-2007 Koninginnacht , vrije markt in het centrum van UtrechtFoto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Utrecht viert Koninginnedag al de avond van de 29ste april. Gisteravond waren er 300.000 bezoekers voor de jaarlijkse vrijmarkt die om zes uur ’s avonds begint en 24 uur duurt. In de binnenstad boden honderden particulieren hun spullen aan in kraampjes. Ook 150 ondernemers hadden een vergunning gekregen van de gemeente.

Tussen 01.00 uur ’s nachts en 10.00 uur ’s ochtends moet het stil zijn, maar mag de de verkoop gewoon doorgaan. Versterkte muziek is dan verboden, aggregaten moeten uit en de politie let extra op buitensporig lawaai.

Nederlanders verwachten vandaag voor 261 miljoen euro aan spullen te verkopen op de vrijmarkten, zo meldde ING Bank op basis van een onderzoek onder zeshonderd respondenten. Een op de vijf Nederlanders is volgens het onderzoek van plan om vandaag spullen te verkopen. De ondervraagden denken gemiddeld ongeveer honderd euro te verdienen. De mannen rekenen op ruim 130 euro, de vrouwen op ruim 70 euro.