Voortzetting

Mei begint op dezelfde wijze als april gaat eindigen: zonnig. Voor de periode tot en met zaterdag lijkt de lucht voornamelijk wolkenloos te blijven en wordt nog steeds geen neerslag voorzien. Wel zal het iets warmer worden dan vandaag. De bizarre warmte van de afgelopen maanden heeft een lange lijst aan records opgeleverd. Na de warmste juli van 2006, volgden de warmste september, de warmste herfst, de warmste januari en de warmste winter ooit. Maart was iets gematigder, maar april 2007 heeft het oude record uit 1993 verpulverd. Dat stond op 11,1 graden als gemiddelde maandtemperatuur, en dat is nu dik 13 graden geworden. Vanavond blijft het nog enige tijd doorwaaien, vannacht wordt het iets kalmer en koelt het op de koudste plek tot +3 graden af. Morgen volgt zonnig en opwarmend weer naar 17 à 18 graden op de Wadden en naar 21 à 22 graden elders. In Noord-Brabant kan het her en der 23 graden worden. De wind waait vanuit noordoostelijke richting en is veelal matig, 34 Bft. Na morgen blijft de bries vanuit het oosten waaien. Aanvoer van droge lucht wordt gecontinueerd. Buien volharden ondertussen in het zuidwesten van Europa. In Frankrijk, Spanje, Italië en ook in delen van Zwitserland is het nat. Die neerslag kan ons land niet bereiken door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied boven de Noorse zee. Misschien dat de eerste buien volgende week maandag of dinsdag arriveren.