Televisie Film van de dag

Mission: Impossible II. Als we in het eerste kwartier van ‘M:I-2’ (de officiële afkorting) al van een proloog, waarin Tom Cruise aan een bergtop hang, via Sydney en de Rocky Mountains in Sevilla zijn beland, en als weinig later superspion Ethan Hunt (Cruise) al zijn charmes in de strijd gooit om een beeldschone superdievegge (Thandie Newton) voor zijn geheime opdracht te rekruteren, dan is duidelijk welk onnavolgbaar tempo deze film er veelal op nahoudt. Na Brian De Palma’s teleurstellend bombastische eerste bioscoopfilm (1996) naar de succesvolle tv-serie Mission: Impossible tapt deel twee uit een ander vaatje. De vormgeving door regisseur John Woo kent naast energieke en lawaaiïge passages ook verstilde momenten, met gevoel voor melodrama en magie. Hunt moet zijn ex-collega vangen en gebruikt daarvoor de sexappeal van zijn nieuwe collega Nyra (Newton).(John Woo, 2000, VS/D), SBS6, 20.30-23.15u.

André Waardenburg