Radio Voorkeur

NPS Kunststof. Priester Roderick Vonhögen is te gast. Hij bewijst dat geloof en de moderne media prima kunnen samengaan, want hij trekt als een ware multimediakapelaan door Rome om via radiopodcasts alles te verslaan wat te maken heeft met het katholieke geloof. Radio 1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Wim Brands in gesprek met typograaf Gerard Unger die onlangs hoogleraar typografische vormgeving werd aan de Leidse faculteit der kunsten.

In Schone Zaken vertelt judoka Dennis van der Geest over de documentaire When We Were Kings.

En een gesprek met Erna Kramer, zij schreef een boek over kunstenaar Anton Heijboer met wie zij in de jaren vijftig samenleefde, Het verzonken leven. Radio 6, 19.02-22.00 uur.

Componist van de week. De Italiaanse componist Alessandro Scarlatti (1660-1725) was eerst en vooral een operacomponist. Geboren in Palermo ging hij al jong naar Rome, waar hij groot succes boekte met zijn eerste opera’s. Zijn ruim honderd opera’s, 600 cantates en 150 oratoria werden veelvuldig door heel Italië uitgevoerd. Radio 4, 19.30-20.00u.