Prins beter bekeken dan voetbalfinale

Ruim anderhalf miljoen mensen hebben zondag de ontknoping van de strijd om de voetbal-landstitel bekeken via het tv-programma De Wedstrijden op Tien. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Later op de zondagavond keken ruim een miljoen mensen naar de nabeschouwing in het NOS-programma Studio Voetbal. Veel mensen beluisterden de ontknoping in de Eredivisie rechtstreeks via Radio 1. De precieze luisterdichtheid van die zender op zondagmiddag is nog niet bekend.

Het NOS-programma Portret van een prins, Willem-Alexander 40, dat de NOS vrijdagavond uitzond, heeft gemiddeld ruim 1,8 miljoen (1.815.000) kijkers getrokken. Een derde van alle tv-kijkers had erop afgestemd. Hiermee is dit programma het best bekeken tv-programma van van het afgelopen weekeinde. (ANP)