nu op nrc.nl

Rich Meets Poor

NRC-redacteur Dick Wittenberg was een week in het dorp Dickisoni in Malawi. Via e-mail konden lezers van nrc.next vragen stellen aan de inwoners van het dorp. Rich Meets Poor: rijk spreekt arm. Een project vanuit een van de armste dorpen ter wereld.

De dorpelingen stelden ook vragen aan de lezers uit Nederland. Wittenberg fungeerde als intermediair. Hij beantwoordde zelf ook vragen van lezers. Alle bijdragen van Wittenberg vanuit Malawi zijn terug te lezen in zijn weblog. De vragen (en antwoorden) zijn gerubriceerd in categorieën:

politiek & economie

educatie & gezondheidszorg

religie & spiritualiteit

alledaagse dingen

het Westen

vragen aan specifieke inwoners

vragen aan Dick Wittenberg

Alles over ‘Rich Meets Poor’ staat op nrc.nl/rmp

Weblog Boeken

De literatuurbijlage van de Franse krant Le Monde is de laatste tijd alert op publicaties uit de Lage Landen. Vorige week mocht Cees Nooteboom schrijven over de Franse vertaling van Geert Maks In Europa. In Le Monde des Livres van deze week is er lof voor de Nederlandse schrijfster Anna Enquist en de Vlamingen Gerda Dendooven en Bart Moeyaert.

Lees het Boekenblog op nrc.nl/boekenblog

Carrièrecoach adviseert

Op www.nrc.nl/carrierecoach wordt loopbaanadvies gegeven. Bijvoorbeeld aan Mirjam den Hollander, 28 jaar, projectmanager voor een ontwikkelingsorganisatie in Senegal: „Ik heb dit werk altijd willen doen. De eerste tijd in Senegal was het of mijn droom uitkwam. Maar nu denk ik: is het wel nuttig dat ik hier ben? Ik mis mijn familie en vrienden heel erg. Mijn contract duurt nog een half jaar. Wat adviseert u mij?”

Zie voor meer vragen en het advies nrc.nl/carrierecoach

Weblog New York

Correspondent Freek Staps blogt vanuit New York. Of soms, als hij op reis is, vanuit een andere Amerikaanse stad. „Toen ik deze wek in Chicago was wegens LaSalle, had ik een paar uur over. De auto in dan maar. In een typische buitenwijk van Chicago, aan Lake Michigan, stond ik opeens oog in oog met deze niet zo typische tempel.

Het geloof heet Bahá’í, in de 19e eeuw bedacht in Iran met als fantastische eigenschap dat „the scriptures of all religions are accepted” want het zouden gewoon opeenvolgende uitingen van god zijn.”

Meer over Bahá’í op nrc.nl/newyork