Internet Voorkeur

Koninklijk huis. Vandaag belijdt, zoals ieder jaar op Koninginnedag, het Nederlandse volk zijn affiniteit met het huis van Oranje. Voor wie wil weten wat De Familie zoal doet als er niet wordt gekoekhapt, doet site koninklijkhuis.nl prima dienst.

Uiteraard kan de bezoeker op de site terecht voor een allerlei mooie foto’s van de koningin en haar kinderen en kleinkinderen. Naast de officiële portretten zijn er ook beelden te zien van de ontelbare werkbezoeken die Beatrix aflegt. Ook van het staatsbezoek aan Turkije is een uitgebreide fotoreeks te bezichtigen.

De site biedt meer dan beeld. Er zijn korte biografieën te lezen van de leden van het koninklijk huis. En voor wie geïnteresseerd is in de wettelijke basis van ons koningschap is een uitvoerige uitleg te vinden op de site.

Ook de geschiedenisliefhebber komt aan bod, met een beknopt overzicht van de geschiedenis van de voorouders van koningin Beatrix. Willem de Zwijger ontbreekt uiteraard niet, maar ook de minder bekende stadhouders komen aan bod.

Tot slot is de virtuele rondleiding door de diverse paleizen van de Oranje’s een aanrader. Want dat wil elke Oranjefan: even kijken hoe de koningin en haar familie wonen.

Lees alles over het koninklijk huis op koninklijkhuis.nl