Ingrediëntenoverdaad ten koste van het recept

cd blues rap G Love:G Love’s Lemonade Universal/Brushfire Records ***--
cd blues rap G Love:G Love’s Lemonade Universal/Brushfire Records ***--

cd blues rap

G Love:G Love’s Lemonade

Universal/Brushfire Records

***--

Weet je wat, dacht Garret Dutton – ook wel G Love geheten – een paar jaar geleden: ik heb het nu toch gemaakt als rappende bluestroubadour, laat ik mijn vrienden helpen. Ene Jack Johnson mocht in de studio aanschuiven en zijn liedje Rodeo Clowns opnemen. Stond die jongen ook eens op een echte cd in plaats van alleen maar op zijn surfplank. Daar zijn vrienden voor, nietwaar?

Gelukkig voor G bleek het hier om echte vriendschap te gaan. Want toen de zwoele teenslippersound van Jack Johnson niet langer stranden, maar stadions vulde, waren de rollen omgedraaid.

Lemonade is G Loves tweede plaat op Johnsons Brushfire-label. De nieuwe platenbaas speelt wederom mee, samen met Ben Harper, Donavon Frankenreiter en nog een rits aan gastmuzikanten. Door die overdaad aan ingrediënten hebben contrabassist Jimmy ‘Jazz’ Prescott en drummer Jeffrey Clemens van zijn vaste begeleidingsband The Special Sauce het nakijken.

Hoe zomers Lemonade er ook door mag klinken, het gaat wel ten koste van het recept van ‘sounds of the old time’ zoals G Love het ooit prijsgaf in zijn eerste hit Blues Music (‘Booker T, James Brown, Chaka Khan and Lead Belly too’).

En eerlijk gezegd was dat recept helemaal niet aan vernieuwing toe.