Hulp na Katrina is niet gebruikt

De Amerikaanse regering heeft vele miljoenen dollars aan hulpgeld voor de schade van orkaan Katrina (2005) niet aangenomen of nog niet uitgegeven. Dat heeft de Washington Post gisteren gemeld. Van de 854 miljoen dollar die de VS van bevriende naties in geld en olie kregen, is tot nu toe ‘slechts’ 40 miljoen dollar (29 miljoen euro) gebruikt. Het grootste deel van de hulp is niet opgehaald, waaronder olie voor verkoop ter waarde van 400 miljoen dollar. Sommige hulp is later teruggetrokken of teruggeschonken aan onder meer het Rode Kruis. Andere gelden zijn verzand in bureaucratische bestedingsplannen. Bij de orkaan in augustus 2005 kwamen meer dan 1.700 mensen om. Meer dan 100.000 huishoudens zijn voor huisvesting nog steeds afhankelijk van de overheid. (Washington Post, Reuters, AP)

    • Washington Post