Goedkope computer duurder

De computer van maar 100 dollar, speciaal ontwikkeld voor schoolkinderen in ontwikkelingslanden, wordt toch iets duurder. Aan de machine hangt nu een prijskaartje van 175 dollar, aldus Nicholas Negroponte. Hij is de bedenker van het ambitieuze project One Laptop Per Child.

Volgens Negroponte bevindt het project zich in een uiterst cruciaal stadium. Zeven landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Pakistan, Nigeria en Thailand, hebben al interesse getoond in de goedkope computer, maar er is nog geen geld op tafel gelegd. Het project heeft orders voor drie miljoen computers nodig om de zaak aan het rollen te krijgen, aldus Negroponte.

De Amerikaanse hoogleraar aan het MIT in Boston zegt dat de prijs van 100 dollar altijd een doelstelling op de lange termijn is geweest. Negroponte verwacht een prijsdaling als het project eenmaal draait. Massaproductie van de goedkope computer begint volgens hem ergens in oktober. (ANP)