Duur verlies voor Werder Bremen

Werder Bremen heeft gisteren verzuimd de leiding te nemen in de Bundesliga. De vice-voetbalkampioen van Duitsland van vorig jaar verloor onverwacht bij Arminia Bielefeld (3-2) en blijft steken op 60 punten. Schalke 04, dat vrijdag al onderuit ging tegen VfL Bochum, blijft leider (62 punten). VfB Stuttgart (61) steeg naar de tweede plaats.

Werder kwam tot drie keer toe op achterstand bij de degradatiekandidaat. De laatste keer definitief. Daarvoor hadden Miroslav Klose (1-1) en Hugo Almeida (2-2) voor de gelijkmakers gezorgd. Christian Eigler maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt voor de thuisclub.

Stuttgart profiteerde wel van de nederlaag van Schalke 04. Roberto Hilbert hielp de club langs Borussia Mönchengladbach. Door de zege van Bielefeld tegen Bremen een dag later werd de degradatie van de Borussen definitief.

Bayern München speelt volgend seizoen vrijwel zeker geen Champions League. De recordkampioen van Duitsland heeft na de thuisnederlaag tegen HSV (2-1) nog nauwelijks zicht op de derde plaats.

In de strijd om de Engelse titel vergrootte Manchester United zijn voorsprong op Chelsea tot vijf punten. De club van manager Alex Ferguson boog bij Everton een 0-2 achterstand om in 4-2, onder meer door een eigen goal van Phil Neville. Titelverdediger Chelsea kwam op Stamford Bridge niet verder dan 2-2 tegen Bolton Wanderers.

In de Spaanse competitie heeft Samuel Eto’o Barcelona gisteren drie punten bezorgd en de Spaanse voetbalploeg aan kop gehouden in de Primera Division. De spits maakte het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Levante. De ploeg van trainer Rijkaard heeft alles in eigen hand om de landstitel te prolongeren. Barça leidt met 62 punten, maar is nog niet af van Sevilla en Real Madrid, die respectievelijk 61 en 60 punten hebben.

Sevilla won eveneens: met 3-1 van Espanyol. Real had geen moeite met Athletic Bilbao: 4-1. Ruud van Nistelrooy was goed voor de helft van de Madrileense productie. In Italië kwam AS Roma een stap dichter bij deelname aan de Champions League. De club hield een punt over aan het duel met stadsrivaal Lazio (0-0) en heeft nog drie punten nodig uit de resterende vier duels om zeker te zijn van een tweede plaats in de Serie A.