Apple TV

Is het een computer of een opgevoerde iPod? De Apple TV zit er precies tussenin: het is een plat grijs kastje dat je op de televisie aansluit en digitale films, foto’s en muziek van de pc weergeeft. Dankzij hoogwaardige videoaansluitingen, -component en HDMI, worden beelden op een hoge resolutie (720p) weergegeven.

Om te bepalen welke mediabestanden in de huiskamer te zien zijn, is het nodig om één keer de synchronisatie op de computer te regelen in iTunes. Het belangrijkste nadeel van de Apple TV is dat niet alle soorten videobestanden worden afgespeeld. iTunes is kieskeurig, en zo ook dit kastje. Het is ook mogelijk om je eigen films in DivX of andere formaten om te zetten in een bestand dat de Apple TV lust. De fabrikant ziet natuurlijk liever dat alle klanten hun videoboodschappen straks doen in de iTunes Store. Prijs: 299 euro.

Marc Hijink

Lees de uitgebreide test van de Apple TV op nrc.nl/hebben